Vlak en ondiep water, weinig golven en stroming. Uitstekend voor beginners.

Wind: Z, ZW en W

Adres: De laan, 1697, Schellinkhout

Meetingpoint:
Op de parkeerplaats aan het gras proberen wij de blauwe COREkitesurf bus te parkeren. 

Algemene info over kitesurfen in Schellinkhout: 
Onze kitesurfschool geeft graag kitelessen op deze spot omdat deze zo toegankelijk is voor beginners.

Door een aantal zandbanken kun je hier voor je gevoel eindeloos het water inlopen zonder dat je koppie onder gaat. Toch is het overal diep genoeg om veilig te kitesurfen en les te krijgen.

Een flink stuk grasland zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om je materiaal uit te leggen. Het water is meestal choppy, kenmerkend voor de meeste spots aan het IJsselmeer, maar vlak genoeg om snel progressie te maken en daarnaast heb je geen last van stroming zoals op zee.

Eten en drinken?
In de zomer kun je wat lekkers halen bij de kanariegele snackwagen van Dirk & Astrid, twee horeca/surf veteranen die niet meer weg te denken zijn uit Schellinkhout. En als de wagen er niet staat kun je altijd even langswippen bij hun vaste stek: De Midget. Hier mag je gewoon met je natte wetsuit aan de bar zitten. 

Slaap accomodatie?
Mocht je niet in de buurt wonen of toch wat langer willen blijven, dan kun je overnachten bij Bed & Breakfast Zuidwest7. Je kunt kiezen voor een romantische nacht in de boomhut, of in het appartement. Natuurlijk met versgebakken brood in de ochtend en uitzicht op de spot. Schellinkhout is het makkelijkst bereikbaar met de auto via Hoorn en deze spot werkt bij de windrichtingen Zuid, Zuid-West en West.