CORE Riot XR4
  • CORE Riot XR4
  • CORE Riot XR4
  • CORE Riot XR4
0,00
Verkocht
 

CORE Riot XR4
Freeride + | BigAir | Massive Hangtime | Race | All Kite Levels

core kite riot xr4 header
  Beaufort Knopen
Riot XR4 5.0 6-9 22-42
Riot XR4 6.0 5,5-8 20-38
Riot XR4 7.0 5-8 17-35
Riot XR4 8.0 4,5-7,5 15-33
Riot XR4 9.0 4-7 13-30
Riot XR4 10.0 4-6,5 12-28
Riot XR4 11.0 3,5-6,5 11-26
Riot XR4 12.0 3,5-6 10-24
Riot XR4 13.5 3-5,5 9-22
Riot XR4 LW 15.0 3-5 8-20
Riot XR4 LW 17.0 2,5-5 7-19
Riot XR4 LW 19.0 2,5-5 6-18
Te combineren met alle Sensor 2 barren    

CORE Riot XR4, iedere wind, iedere style, een delta bow kite met power. Voor pure adrenaline kickende hangtime.
Een kite waar je enorm veel plezier aan beleeft in alle condities. Een kite die er altijd voor je is, je vertrouwen geeft en je verder helpt ontwikkelen.

Van freeriding tot surf de 4de generatie XR levert controle in vlagerige wind en power op in zachtere wind. Jouw kite om relaxt heen en weer te varen, explosief te springen, of mee in de golven te varen. Ervaar zelf hoe de XR zich als een kameleon aanpast op iedere kitestyle en kiter niveau.

Hoe bouw je een 'high performance' all-round kite? Met technologische innovaties zoals vlieg controle systeem, en uniek veiligheidssysteem, en een intelligent trim systeem. Zoals een volgen haar vleugels spreid om meer opwaartse te creëren, slaat de XR4 zijk vleugels uit door aan de bar te trekken. Tegengesteld effect treed op bij de-power (bar van je af) dan vouwt de XR4 haar vleugel juist ineen. Het is juist dit soort innovatie dat het designteam kenmerkt tot het maken van een perfecte all-round kite. De markt heeft dit erkent door de XR serie tot de best verkopende te maken.

In tegenstelling tot de voorgaande XR is de XR4 in twee kleuren leverbaar. De classic CORE kleur wit/geel en een zwart/witte. Beide kleuren kites zijn identiek aan specificaties het is zuiver een kleur keuze voor klanten.

core kite riot xr4 exotex

EXOTEX® Dacron

Gemaakt in Duitsland. Ongelofelijk sterk. Exotex Dacron is voorzien van een nieuw asymmetrische vlecht en emulsie proces. Het sterkere materiaal bevorderd de airflow door de gereduceerde leading edge en strut diameter. Ondanks de gereduceerde strut diameter, verbeterd ons nieuwe Exotec Dacron de stijfheid van de kite. Vliegt stabieler en betere feedback aan de bestuurder.

CORETEX® Triple Ripstop

Exclusief voor CORE. Onze markt leidende drievoudige ripstop luifel stof is beschermd en verstevigd met drie verschillende coating processen genaamd emulsies. CoreTex zet een nieuwe benchmark als het gaat om breukvastheid, scheurbestendig, lange levensduur, UV bescherming en rekbaarheid. Voel het strakke, knisperende gevoel dat alleen CoreTex kite kan leveren.

core kite riot xr4 coretex
core kite riot xr4 short bridle vergelijk

Short Bridle System

Kort maar fijn. Het super korte bridle systeem verbeterd de feedback zodat je nog beter voelt waar de kite zich bevindt. Voor precieze controle. In de grotere kitematen is deze gevoeligheid nog groter. Stel je voor een kite die anticipeert op elke beweging die jij maakt, als of hij verbonden is met je gedachten. Dit is de nieuwe XR4.

Intelligent Arc

De Intelligent Arc is een bridle systeem dat de draagkracht in een lineaire en directe manier aanpast naar behoefte. Zoals een vogel zijn vleugels spreid om meer lift te krijgen. De XR4 vergroot zijn spanwijdte met 1 ruk aan de bar en zal zijn spanwijdte verkleinen op het moment dat je de bar los laat voor de depower. Voor perfecte, controleerbare power en depower naar behoefte.

5 Strut Frame

Het klassieke, bombproof, 5 strut exoskelet frame is een kritisch component in het ontwerp van de XR4 om de extra power te stabiliseren die wordt gegenereerd door ons Intelligent Arc System.

Delta Bow Shape

De XR4 bevat de ingevallen trailing edge van een traditionele bow kite en de naar achter gebogen vleugel van een delta kite. Onze draagkracht is ontworpen om upwind te varen zelfs als je underpowered bent, meer kracht on demand en planeer als eerste.

CORE Intelligent Trim System (CIT)

Kite snelheid en bar druk is een kwestie van een keuze. Jou keuze wel te verstaan. Met de volledig verstelbare back line spanning, bar druk en kite snelheid, ons snelstel systeem geeft jou de vrijheid om te surfen zoals jij dat wilt. Maar maak je geen zorgen, de kite komt ready to fly uit de tas, dus je kan later wel met de instellingen spelen.

core kites riot xr4 cit trim system

Speed Valve 2

Geen speciale adapters nodig. Op dee heavy-duty speed valve 2 kun je elke standaard 20mm twist lock slang aansluiten. De speed valve 2 zorgt er voor een goede doorvoer van de airflow, waardoor je sneller je kite opblaast en minder druk hoeft uit te oefenen tijdens het pompen. De toevoer is zo gepositioneerd dat hij zich zelf ook bescherm tegen vuil op het strand. Het systeem werkt zo goed, dat je je elektrische pomp gewoon thuis laat.

Speed Pump System

Supersonisch opblazen. We hebben een extra grote speed-pump strut lucht distributie leiding geplaatst. En de aerodynamische strut toegangspunten zorgen er voor dat de lucht supersnel naar binnen wordt gepompt. Want wij weten hoe fijn jullie het vinden om je kite op te pompen.

Instant Auto Relaunch

Instant relaunch is ook echt meteen!! De XR4 is zo ontworpen dat hij meteen naar een perfecte relaunch positie drijft wanneer de bar is losgelaten. Wave riders zullen waarderen hoe makkelijk de kite los te krijgen van het water, wanneer er heel weinig tijd is. Dus ga los en probeer die strapless 360, je weet dat je kan vertrouwen op je XR4.

Sensor Bar System

De XR4 is volledig compatible met de Sensor 2 of de titanium cored Sensor Pro bar welke een perfecte kite controle en ons ongeëvenaarde Supported Single Frontline veiligheid systeem hebben. Uiteraard is de section ook compatible met onze oudere 4 lijns CORE bars. here.

Reviews Riot XR4

Customer ReviewsPlaats uw reviews
1 van 1 mensen vonden deze review nuttig
Core XR4 10 m en 7 m
  · 4 years ago.
Nu 6 keer gevaren met 10 m en 7 m Core XR4.

+ stabiel
+ veilig
+ springen
+ hangtime
+ depower (blijft goed vaarbaar)
+ hoogte varen
+ vorm van de kite blijft goed onder extreme condities

- draaisnelheid (10 m)
- hoge bardruk bij draaien (10 m)
Was dit nuttig voor u?
1 van 1 mensen vonden deze review nuttig
Riot xr4 ervaring
  · 5 years ago.
Ik heb mijn 10 meter xr4 inmiddels 2 keer gebruikt en goed kunnen testen (Schellinkhout met ongeveer 30 knopen)

Mijn ervaring:
+ hele goede kwaliteit. absoluut beter dan al het andere wat ik in het verleden gevaren heb (North, Ocean Rodeo, Gaastra, Ozone)
+ hele stabiele kite. Verrast niet.
+ bij harde wind gaat hij niet klapperen en blijft mooi stabiel in de lucht
+ springt hoog
+makkelijk timen en makkelijk landen
+prima beginners kite

-kite is absoluut niet geschikt om te waven. Hij blijft altijd trekken. is voor cruisen prettig maar niet voor golfsurfen
-kite is traag, ook als ik de kite afstel op snelste setting.
-Loopen is bijna niet te doen.
-prijs

Core belooft een alles kunner, maar dat is het niet. Ik vind het een super prettige allround kite en vind het een goede koop, zolang je niets extreems van plan bent. Wil je loopen, unhooked of waven dan is dit niet de meest geschikte kite. Wil je releaxed varen, hoog springen en een stabiele kite die je kan vertrouwen, dan is dit een top ding
Was dit nuttig voor u?
2 van 2 mensen vonden deze review nuttig
Waanzinnige ervaring met de Riot XR4
  · 5 years ago.
Na twee jaar enorm lekker varen met mijn Riot XR3 heb ik nog wel getwijfeld om deze in te ruilen voor de nieuwe Riot XR4.
Dacht dat de kites toch wel aardig waren uitontwikkeld en het verschil klein zou zijn. Vandaag heb ik dan met ruim voldoende wind kunnen varen met mijn nieuwe materiaal. Uiteraard heb ik deze weer bij Bas gekocht omdat hij altijd met je meedenkt en voor je klaar staat als je hem nodig hebt. Het materiaal van de kite voelt steviger aan en een aantal punten zijn verbetert, zoals het ventiel met een stalen brug is deze steviger. Op het water voel je dat hij weer iets stabieler is geworden bij het cruisen en snel draait. Na even wennen was het tijd voor de sprong mogelijkheden. Dat kan ik niet vertellen maar moet je echt ervaren. Snel het luchtruim in en veel hoger dan ik met de XR3 kon komen bij de zelfde windsterkte. Als je op het hoogste punt bent heb je het gevoel dat je stabiel in de lucht blijft 'hangen' en lijkt het erop dat je heel veel tijd hebt. Bij het dalen heb je ongelofelijk veel controle en een zachte landing. Je merkt dat de Riot XR4 echt is verbetert en een waanzinnige kite is om verder aan je trics en loops te werken. Wat-een-feest!!!!
Was dit nuttig voor u?
2 van 2 mensen vonden deze review nuttig
Eeste uurtje met de CORE Riot XR4
  · 5 years ago.
Hallo gister voor het eerst een uurtje met de Riot XR4 gevaren en één ding is duidelijk de hangtime is inderdaad wederom verbeterd!
Was dit nuttig voor u?
Plaats uw reviews