CORE Riot XR3
0,00
Verkocht
 

CORE Riot XR3
Freeride | Freestyle | Race | All Kite Levels

core-kites-riot-xr3-movie

De nieuwe Riot XR3 is de natuurlijke opvolger van de zeer succesvolle XR2. De XR3 is doorontwikkeld en de techniek verder verfijnd met maar één doel, nog betere prestaties.

De nieuwe generatie van de CROSSRIDE kite heeft nog meer hangtime, kracht en wendbaarheid voor golven. Comfort en veiligheid zijn, zoals altijd, van het hoogste niveau.

Nog meer PRESTATIE

Gigantische sprongen en eindeloze hangtime met het geoptimaliseerd kiteprofiel en intelligente BOOG.

Knisperende en krachtige opbouw met het nieuwe CORTEX-zeildoek.

Dynamisch sturen en de meest directe feedback met het nieuwe korte bridle systeem.

Legendarisch COMFORT

Lineaire kracht "on demand" en precieze bar feedback zelfs als de kite is gedepowered.

Directe en zelfstandige relaunch door het Delta ontwerp.

Speed Valve 2 en Speed Pump Systeem:
sneller dan ooit te voor je kite oppompen en leeg laten lopen.

Bewezen VEILIGHEID

Druk loze quick-release en 100% depower op de virtuele vijfde lijn.

Enorme depower voor veiligheid en controle, zelfs overpowerd.

Hoog veiligheidsniveau met de SENSOR kitebar.

  Beaufort Knopen
Riot XR3 5.0 6-8 22-42
Riot XR3 6.0 5,5-8 20-38
Riot XR3 7.0 5-7 17-35
Riot XR3 8.0 4,5-7 15-33
Riot XR3 9.0 4-7 13-28
Riot XR3 10.0 4-6,5 12-28
Riot XR3 11.0 3,5-6 11-26
Riot XR3 12.0 3,5-6 10-24
Riot XR3 13.5 3-5 9-22
Riot XR3 LW 15.0 3-5 8-20
Riot XR3 LW 17.0 2,5-5 7-19
Riot XR3 LW 19.0 2,5-5 6-18
Te combineren met alle
Sensor 1 en 2 barren
   
core-kites-riot-xr3-banner-prestatie

Nog meer prestatie

Het profiel van de kite en de boogvorm (intelligente ARC) is nog verder geoptimaliseerd bij de Riot XR3. Dit resulteert in een voelbaar toegenomen spronghoogte en hangtime. Verder planeert de Riot XR3 snel en eenvoudig en vaar je snel upwind.

Geoptimaliseerde aerodynamica en intelligente ARC

De intelligente boogvorm maakt de Riot XR3 een echte springmachine.
De inspiratie achter de intelligente boogvorm komt van de natuur. Net zoals een vogel die vliegt zonder daarbij zijn vleugels te klappen, spreid de Riot XR3 zijn vleugels als je de bar aantrekt. Wij noemen het BIG AIR power "on demand".

Door dit principe heeft de XR3 meer kracht tijdens de neerwaartse beweging wat resulteert in eenvoudig planeren. Het reduceert de weer op de powerlines en verbeterd de aan de windse kwaliteiten.

De effectieve oppervlakte is gereduceerd als de kite is gedepowered, net zoals een vogel. Het zorgt voor betere wendbaarheid wanneer de kite is gedepowered. Deze karakteristieken maken de Riot XR3 de ideale wavekite.

{gallery}core-riot-xr3/riot-xr3-iARC:90:60:0:0{/gallery}

core-kites-riot-xr3-coretex

CoreTex® 3dubbele scheurstopper.

De Riot XR3 is de eerste kite die geniet van de voordelen van het nieuwe exclusieve CoreTex® 3dubbele scheurstopper.Dit resulteert in een betere duurzaamheid van het doek en het doek blijft langer 'crispy'. De treksterkte van CoreTex ligt 75% hoger en het breekpunt 70% hoger.

Robuustheid en duurzaamheid met de nieuwe UV-beschermende coating.

Beter prestatie en het doek behoudt zijn 'crispy feel' langer.

Minder stretch van het doek resulteert in directer sturen.

{gallery}core-riot-xr3/coretex:90:60:0:0{/gallery}

Korter bridle systeem.

De bestaande stuur snelheid was goed. Door het nieuwe korte bridle systeem van de Riot XR3 ontstaat een extreem dynamische stuurervaring.
De Riot XR3 scoort hoog in het waveride segment door zijn wendbaarheid en directe bar feedback. Je voelt constant waar de kite zich in de lucht bevind.

Dynamisch sturen.

Verbeterde kite feedback.

Optimale combinatie van directe gevoel en veiligheid.

core-kites-riot-xr3-korte-bridle
core-kites-riot-xr3-banner-20

Legendarisch Comfort

De Riot XR3 staat voor het hoogste niveau van comfort. Je beslist zelf of je de kite instelt op 'featherlight' of 'middle'. De kracht van de kite is er 'on demand', gecontroleerd en lineair. Ongecompliceerde en gemakkelijke relaunch.

Speed Pump System + Speed Valve 2

De Speed Valve 2 maakt het toch al fijne Speed Pump Systeem nog beter!

Pomp je Riot XR3 nog sneller op en laat deze eenvoudiger weer leeglopen. Zeker voor de grotere maten kites is dit systeem een uitkomst.

Hoe is dit mogelijk?
De slang van de pomp kan nu in het ventiel gestopt worden. Meer luchtdoorstroom met minder weerstand door de veel grotere diameter van het ventiel.

core-kites-riot-xr3-speedvalve-2

Verbeterd Speed Pump Systeem met Speed Valve 2

Sneller oppompen.

Leeglopen in seconden.

Gebruikt de standaard pompslang diameter.

core-kites-riot-xr3-valve-vergelijk-1

Speed Valve 2 de diameter is 2,9 keer groter dat de luchtstroom merkbaar verbeterd.

{gallery}core-riot-xr3/speedvalve:90:60:0:0{/gallery}

core-kites-riot-xr3-CIT-460

Core Intelligent Trim System (CIT)

Door het CIT kan de draaisnelheid, kite feedback en bardruk eenvoudig worden aangepast. Binnen enkele seconde tune je de Riot XR3 naar jouw behoeften.

De draaisnelheid kan ingesteld worden van 'super snel' tot 'medium, de kite feedback kan ingesteld worden op 'medium', 'direct' of 'super direct', en de bardruk op 'super licht', 'licht' of 'zwaar'.

De fabrieks instellingen zal voor 90 procent van de kiters voldoen.

{gallery}core-riot-xr3/cit-details:90:60:0:0{/gallery}

Bewezen veiligheid

Veiligheid is de hoeksteen van CORE producten. Met de SENSOR kitebar ben je van de hoogste veiligheid norm gegarandeerd. De Riot XR3 is volledig afgestemd op het SENSOR bar systeem.

Het intuïtieve veiligheidssysteem wordt geactiveerd door het draaien van de ROTOR-quickrelease. Dit allemaal met minimale inspanning. In tegenstelling tot de traditionele duw-uit systemen hoef je niet tegen de kracht van het water te vechten. Deze extra veiligheid vind je alleen op de CORE systemen.

Het sensor bar systeem heeft een druk loze quickrelease op de virtuele vijfde lijn. Relaunchen is veilig en eenvoudig.
De uitstekende en grote lineaire depower van de Riot XR3 verhoogd de veiligheid en de controle wanneer je overpowered bent.

Hoog veiligheid niveau met de SENSOR kitebar.

Drukloze release aan de virtuele vijfde lijn.

Eenvoudig relaunchen en een grote lineaire depower range.

core-kites-sensor-logo core-riot-xr3-banner-sensor-safety
core-riot-xr3-banner-details

Hoogste Kwaliteit Vakmanschap en Materiaal

De CORE filosofie gaat ervan uit dat je zo lang mogelijk en zoveel mogelijk plezier aan CORE producten moet hebben. Daarbij moet je blind op je materiaal kunnen vertrouwen. Deze filosofie vind je terug in de selectie en bewerking van materialen.

Alleen de hoogste kwaliteit materialen worden gebruikt zoals het CoreTex® 3dubbele scheurstopper doek.
Dit is een hoogwaardig materiaal met een uniek bewerkingsproces. Vezels krijgen eerst een coating om vervolgens gevlochten te worden. Uiteindelijk worden ze verhit en deze stappen zorgen ervoor dat de stof geen water opneemt. De 3dubbele bewerking zorgt ook voor een hogere scheurbestendigheid en een verbeterde duurzaamheid.

{gallery}core-riot-xr3/kwaliteit-1:90:60:0:0{/gallery}

CORE heeft een verfijnd kwaliteit management systeem geïncorporeerd in haar productie en ontwikkel proces met een minimaal tolerantie niveau. Hierdoor kan CORE de hoogste kwaliteit blijven garanderen.

Wanneer je de kite lijnen aanraakt voel je de onmiskenbare kwaliteit van het materiaal. De lijnen en knopen op de vlieger worden in Duitsland gemaakt en ontwikkeld in samenwerking met Liros, Duitsland. Liros lijnen staan in de luchtvaart bekend voor hun consistente en perfecte afwerking, betrouwbare stijfheid, weerstand tegen schuren, gevoeligheid en veiligheid.

De lijnen van het SENSOR bar systeem hebben een breekpunt van 368 kg en met een diameter van 1.8mm hebben ze weinig drag en zijn ze gebruikersvriendelijk.

{gallery}core-riot-xr3/kwaliteit-2:90:60:0:0{/gallery}

Review Riot XR3

Customer ReviewsPlaats uw reviews
1 van 1 mensen vonden deze review nuttig
Ervaring XR3
  · 5 years ago.
had tot nu toe North kites gevaren omdat ik Core te duur vond.Heb nu uiteindelijk de stap naar XR3 genaakt. Had ik veel eerder moeten doen. Kwaliteitsverschil is wel degelijk zichtbaar en voelbaar. Wat een hang-time en speelsheid!
Was dit nuttig voor u?
2 van 2 mensen vonden deze review nuttig
XR3 algemeen
  · 5 years ago.
Mijn zoon en ik hebben de afgelopen paar jaar veel kites (Naish, North, Slingshot, Ozone e.a.) getest of in bezit gehad, maar allebei hebben we geen betere gevonden voor het springen dan de XR3.
Volksstammen zijn gelukkig met een Edge of een Rebel voor het springen, het zal gerust heel persoonlijk zijn, maar voor ons allebei zijn de speelsheid, het gemak, de springhoogte en hangtime van de XR3 "best-in-class".

Met een set 6m 8m 10m varen wij van 22 tot 36 knopen, de kite blijft heel goed performen, sturen en springen ook met depower.

Voor echte freestyle en pure waveriders zijn er trouwens wel betere keuzes dan de XR# in onze beleving.

Ben benieuwd of (en zo ja hoe) ze de XR4 nog hebben kunnen verbeteren.
Was dit nuttig voor u?
2 van 2 mensen vonden deze review nuttig
10m2 core xr3
  · 5 years ago.
Kite alweer 15 jaar en sta veel op het water, 2 tot 3 keer per week. Woon aan het ijselmeer. Vaar merendeel daar maar ook regelmatig op zee.
Eind 2013 heb ik een 7 m2 en een 10m2 core xr3 gekocht.
Daarvoor heb ik Naish, gaastra,North gevaren. Niet dat ik Core zo graag wil ophemelen maar in elk opzicht de beste kite die ik heb gevaren. Omdat je de Core zo snel kan inzetten kun je varen met kleinere maten. Dit houd ook in dat je ook eerder moet stoppen omdat hij te groot is.
Ik weeg 85 kg en kom met een 7 en een 10 aardig rond maar weeg je minder dan is een 6 en een 9 een goede combi. Voor 30 knopen of meer zou ik er nog wel een 6 m2 bij willen.
Makkelijk te varen, zeer allround, veel instel mogelijkheden, sterk doek, simpel maar zeer doordachte bar. Ik moet nog een kite tegen komen die dit kan evenaren. Ben heel benieuwd naar de XR4 die net is uitgekomen. De kleuren zijn beter!

Was dit nuttig voor u?
Plaats uw reviews