CORE Riot XR2
0,00
Verkocht
 core-kites-riot-xr2-skill

De volgende generatie
legendarische crossride kite.
freeride - freestyle - race - wave

Een paar jaar geleden heeft CORE de cross-ride klasse gedefinieerd met de legendarische XR RIOT, die daarnaast geschikt blijft voor freeride, freestyle en wave kiten.

De XR2 heeft levert prestaties voor ongekende sprongen met eindeloze hangtime, maar blijft comfortabel en gemakkelijk om te varen.

PRESTATIES
Heerlijke hangtime met de intelligente-ARC
Geoptimaliseerd profiel om snel te vliegen en gemakkelijk up wind te varen
core-riot-xr2-movieSnel draaien en manoeuvreren, dankzij de nieuwe geometrie in de tips

COMFORT
Lineaire en directe kite feedback
Perfecte auto-relaunch door het Delta ontwerp
Snel het water op met de nieuwe "Speed Valve" Speed-Pump-System

 
core-kites-riot-xr2-intelligent-ARC

INTELLIGENT-ARC

Het nieuwe Riot XR2 profiel ontwerp stelt nieuwe maatstaven op het gebied van lift en hang-time. De ´Intelligent-ARC´, maakt de opvolger van de legendarische RIOT een echte springmachine. Intelligent-ARC komt uit de natuur: net zoals een vogel die gedurende een lange periode vliegt, zonder met zijn vleugels te klapperen, spreid de RIOT XR2 zijn vleugels wanneer er maximaal aan de bar wordt getrokken. Op dezelfde manier wordt het vleugel oppervlakte verminderd wanneer je de kite depowered.

Dit biomechanische principe resulteert in een toename van de power waardoor de kite eerder vliegt zonder dat je de kite hoeft te bewegen. Tevens is het upwind vermogen verbeterd. De allrounder heeft ook zijn spel in de golven verbeterd. De kite is, volledig depowered, nog gemakkelijker te sturen.

 

GEOPTIMALISEERD PROFIEL EN TIP GEOMETRIE

Het team van CORE is in staat geweest om het sneller en nauwkeuriger draaien van de Riot te realiseren door de geoptimaliseerde tip..

De nieuwe Riot XR2 heeft een aanzienlijk hogere draaisnelheid als gevolg van een hefboomeffect. Dit is bereikt door een geoptimaliseerde rand, waarin de tip een iets grotere diameter heeft, waardoor de bevestigingspunten verder uit elkaar liggen. Het nieuwe profiel van de punt van de vlieger zorgt ervoor dat de stroom van de vlieger niet negatief beïnvloed wordt, zelfs niet door de sterkste stuurbeweging, en levert een precies draaivermogen door de verhoogde stabiliteit.

core-kites-xr2 tipgeometriecore-kites-xr tipgeometrie
 
core-kites-riot-xr2-3

 

HARMONIEUZE KRACHTLEVERING

Naast verbetering van de prestaties heeft het CORE R&D-team het comfort verder uitgewerkt. Dit is onmiddellijk merkbaar aan de bar.

De de-power kenmerken zijn beïnvloed door de intelligente-ARC. De nieuwe Riot XR2 heeft nog steeds een lineaire respons wanneer de bar van je af beweegt; de krachtvermindering is geleidelijk (harmonieus) en niet abrupt. De bardruk is geminimaliseerd terwijl de directe besturing en feedback zijn behouden.

 

SPEED VALVE

CORE begint met de nieuwe en verrassend eenvoudige, "Speed Valve" snel-pomp-systeem.

Sluit de pompslang direct aan de bajonet van je kite en de Speed Valve met meer dan tweemaal de normale doorsnede zorgt voor maximale luchtinlaat.

Makkelijk en snel pompen maakt het mogelijk om snel het water te gaan.

core-riot-xr2-speed-valve-smallMet de geïntegreerde stick laat je de vlieger snel leeglopen. De stick houdt de weerstandsklep open tijdens deflatie. De nieuwe Riot XR2 heeft dus slechts één klep, die als de inlaat en de uitlaat fungeert.

core-kites-speed-valve
 
core-kites-sensor-kiter-1
 
 
 
core-kites-sensor-logo

VOLLEDIGE PRESTATIES MET DE SENSOR-BAR

Met de innovatieve SENSOR-Bar heeft CORE een nieuwe, en hoge standaard bereikt op het gebied van veiligheid.

De Riot XR2 is volledig compatibel met de SENSOR-BAR, met minder druk tijdens de release op de virtuele vijfde lijn. De relaunch is zoals je dat van CORE gewend bent, simpel en perfect.

 

HOOGSTE KWALITEIT VAKMANSCHAP EN MATERIALEN

CORE staat bekend voor het gebruik van alleen de hoogste kwaliteitsmaterialen voor hun vliegers, zoals de speciaal geselecteerde UV-bestendige zeilen.

CORE haalt alles uit haar materiaalkeuze en productie om haar kwaliteit te waarborgen. Voordat de vezels worden geweven laat CORE deze eerste in een speciale coating baden. De stof wordt dan met warmte behandeld waardoor elke individuele vezel verzegeld wordt, wat resulteert in een weefsel dat geen water absorbeert, zelfs niet na zwaar en langdurig gebruik.

{gallery}core-riot-xr2/riot-details:90:60:0:0{/gallery}

Wanneer u de kite lijnen aanraakt voelt u de onmiskenbare kwaliteit van het materiaal. De lijnen en knopen op de vlieger worden in Duitsland gemaakt en ontwikkeld in samenwerking met Liros, Duitsland. Liros lijnen staan in de luchtvaart bekend voor hun consistente en perfecte afwerking, betrouwbare stijfheid, weerstand tegen schuren, gevoeligheid en veiligheid.

De achterste lijnen van de CORE SENSOR-Bar hebben een breukbelasting van 368 kg bij een diameter van slechts 1,8 mm en zijn zeer gebruiksvriendelijk als opbaren tijdens de set-up.

 

De Riot XR2 heeft de kwaliteit van het Speed-Pump-Systeem bewezen. De tube ligt aerodynamischer en dichter bij de canopy, wat slijtage beperkt en daarmee ook de onderhoudskosten.

Middelste strut: CORE is van mening dat de middelste strut "solid as a rock" behoort te zijn. Jarenlang ontwikkelden en hebben ze geëxperimenteerd met verschillende prototypes zonder middelste strut of met een "Infill-Floating-Strut"; maar alleen om erachter te komen dat de vliegeigenschappen hier onder lijden. Als resultaat van deze bevindingen zijn ze bij het betrouwbare concept gebleven: Waarom een goede formule veranderen?

Canopy: Er zijn concurrenten die substantieel meer en dikker doek gebruiken, wat de kite zwaarder maakt. Net als bij oude auto's, met een flinke motor, zegt dit nog niet veel over de efficiëntie op de weg. Het resultaat, zeker bij weinig wind, is een kite die snelle uit de lucht valt en moeite heeft met de water relaunch.

{gallery}core-riot-xr2/riot-afwerking:90:60:0:0{/gallery}

CORE maakt geen gebruik van zwaarder zeil, maar blijft zich richten op een perfecte en intelligente verwerking van een lichte variant, welke leidt tot een betere prestatie van de kite, zeker wanneer je underpowered bent. Het ongekend lage aantal klachten dat CORE heeft ervaren, bewijst dat de combinatie van sterke naden en een nauwgezette productietechnologie niet te evenaren is

Bekijk de video om te zien hoe een CORE kite wordt ontwikkeld, van slechts de canopy tot een echte kite.

 
core-kites-riot-xr2-inteligent-trim-system-CITRiot XR2 wind range en prijs

  Beaufort Knopen Prijs*
RIOT XR2 5.0 6-9 23-42 949,-
RIOT XR2 6.0 5,5-8 20-38 979,-
RIOT XR2 7.0 5-8 17-35 999,-
RIOT XR2 8.0 4,5-7,5 15-33 1.029,-
RIOT XR2 9.0 4-7 13-30 1.049,-
RIOT XR2 10.0 4-6,5 12-28 1.149,-
RIOT XR2 11.0 3,5-6,5 11-26 1.179,-
RIOT XR2 12.0 3,5-6 10-24 1.199,-
RIOT XR2 13.5 3-5,5 9-22 1.299,-
RIOT XR2 LW 15.0 3-5 8-20 1.499,-
RIOT XR2 LW 17.0 2,5-5 7-19 1.549,-
RIOT XR2 LW 19.0 2,5-5 6-18 1.649,-
SENSOR 2 BAR ALL ALL 449,-

De kiter kan zelf zowel de bardruk en de stuursnelheid aanpassen door het "CORE Intelligent Trim System" (CIT) te gebruiken.

De stuursnelheid kan ingesteld worden van makkelijk en rustig, tot super gevoelig en snel. De bardruk is makkelijk te verstellen naar licht of zwaarder.

Bij de levering is de kite al afgesteld naar de wensen van zo'n 90% van de kiters.