core-kiteboard-fusion-logocore-kites-riot-xr2-skill

HET HIGH-TECH CARTAN® CARBON
CROSSRIDE BOARD.

Meer tijd op het water, minder tijd voor het beslissen over het juiste board. De FUSION maakt de keuze voor een board een stuk gemakkelijker.

CORE heeft een echt crossride board ontwikkeld, die in alle aspecten van kitesurfen weet uit te springen. 

De FUSION is er voor alle niveaus en helpt iedere rijder om zijn niveau te verhogen. CORE heeft zijn ervaringen van de CARVED serie overgedragen naar een high-tech serie van de CARTAN high performance boards.

core-kiteboard-fusion-movie

 
core-kiteboard-fusion-action3

Voor de productie van deze serie worden de fijnste materialen gebruikt en veel tijd uitgetrokken om een hoge kwaliteit na te streven. Het board is gemaakt van 100% CARTAN ® high-performance carbon, werkelijk ieder laagje van het board bestaat uit koolstofvezel. Dit garandeert het laagste gewicht en de beste buigeigenschappen. De complexe onderkant met V-kiel en dubbele concave zorgt voor een soepele ride en biedt een unieke surfervaring.

Het voelt alsof je op een kussen van lucht rijd als je choppy wateren trotseert.
CORE noemt dit Hydrodynamic Bottom Contour. De houten kern is in een speciale Diamond 3d shape CNC gevreesd. Dit resulteert in een harmonie van torsiestijfheid flexibiliteit. Door de nieuwe High perfromance vinnen behoud het board wendbaarheid en ook koersvastheid op hoge snelheid.

{gallery}core-fusion/actie:170:60:0:0{/gallery}
 
 core-kiteboard-fusion-cartan-logo

0% VET, 100% CARBON® HIGH PERFORMANCE CARBON

De FUSION heeft een radicaal geminimaliseerd gewicht. Als je je vingers over het board laat glijden kun je de carbonstructuur voelen.
MEER DETAILS KUNT U VINDEN OP CARVED.DE / TECHNOLOGIE

 
core-kiteboard-fusion-ft-carved-approved

icon-carved-approvedTechnologie overdracht
op top niveau

De FUSION combineert de kennis van 10 jaar custom board bouw van CARVED.

Het FUSION ontwikkelingsteam heeft hand in hand samengewerkt met de perfectionisten van het CARVED team. Voor iedere planklengte wordt de flex-opbouw nauwkeurig en individueel afgestemd.

Vooral de kennisoverdracht van het bewerken van de materialen is van groot belang.

core-kiteboard-fusion-ft-cartan

icon-cartan-carbonCARTAN ® FULL CARBON CONSTRUCTIE

Wanneer we full carbon zeggen bedoelen we ook full carbon.

Elke laag van het laminaat structuur bestaat uit koolstofvezel. Aan de onderkant en de bovenkant. Het High-performance carbon wordt speciaal en exclusief ontwikkeld voor carved en core boards.

In tegenstelling tot normaal carbon weefsel wordt CARTAN koolstofvezel in de maximaal effectieve hoek van 30 graden geweven. Dit is de reden van de sterke pop die het board heeft die de sprong effectief en eenvoudig maakt. Het exclusieve gebruik van high-performance carbon Cartan ® reduceert het gewicht en de dikte van het board. De overgebleven lichtelijk gekartelde rand geeft toegang tot strakke sprongen en soepel carven.

core-kiteboard-fusion-ft-shape

icon-diamond-3d-shapeCARTAN ® FULL CARBON CONSTRUCTIE

Je kunt het 3d model voelen en zien aan het oppervlak.

Het complexe Diamant model is in de onderliggende houten structuur geslepen. Deze extra handeling door CORE is niet zonder reden. Het reduceert gewicht en aan de andere kant bevordert het de torsie stijfheid van alle fusion boards.

Samen met de ultradunne buitenranden, geeft de Diamond 3d shape perfecte balans tussen torsie stijfheid en flexibiliteit. Twee eigenschappen die moeilijk te combineren zijn en alleen door de beste shapers in de wereld goed in balans worden gebracht.

 
core-kiteboard-fusion-channel-tip
icon-hd-bottom-contour

HYDRO DYNAMIC BOTTOM CONTOUR

 

Vroeg planeren, Hoge kant grip en snelle respons met de 'Double V concave'

Alle fusion boards hebben een hydrodynamische onder contour. Hierbij is de meest dominante feature de Dubbele V concave vorm over de hele bodem van het board die lift creëert met de laminaire flow. De Fusion gaat door choppy water alsof er een luchtkussen onder het board zit. Door de combinatie van concave en de V vorm is het mogelijk om een groter board te nemen zonder verlies van wenbaarheid.

core-kiteboard-fusion-rail

Het grotere bord maakt het planeren eenvoudiger. Het hele board kan onder een grotere hoek gekant word in het water wat zorgt voor betere aan de windse kwaliteiten en meer drukopbouw bij het springen. Bovendien resulteert het in soepelere en hogere wendbare vaareigenschappen tijdens bijvoorbeeld het switchen van heel naar toeside.

VARIABLE BOTTOM CURVE WITH CHANNELS.

Groeven/kanalen zijn wederom gebruikt bij de rand eindes. Deze gedeeltelijke inkepingen geven de mogelijkheid tot twee verschillende curvelijnen. Als het board aan het planeren is, is de vlakkere bodem actief zodat je bij windzakken eenvoudig doorglijd.

We hebben er nadrukkelijk voor gekozen geen kanalen te gebruiken over de volledige lengte, aangezien door de drift van de kite de kanalen alleen maar onnodige weerstand zouden creëren.

core-kiteboard-fusion-structuur

Vinnen

Met de selectie van het vin profiel, heeft CORE veel afgekeken van het ontwikkelingsproces van de CARVED RAZOR vinnen. Het resultaat, na excessief testen, is een vin met maximale grip op de edge. De combinatie van de bodemcurve en vorm van de tip faciliteren tevens ook een snelle switch.

core-kiteboard-fusion-strand-vinnen

PADS & STRAPS

De pads en straps geven het hoogste comfort en aanpassingsmogelijkheden. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar geven ook ongeëvenaarde verbinding tussen de rijder en zijn board.

{gallery}core-fusion/details:90:60:0:0{/gallery}