Ik zou het leuk vinden als jij er in 2017 ook bij bent!

Kitesurfen tot de zon onder gaat en de BBQ aan!

previous arrow
next arrow
Slider
kitesurf vakantie zanzibar

Zanzibar, een waar kitesurfparadijs!

Het zijn Werelddeal Weken bij KLM! Bekijk de KLM prijzen

Stel je eens voor: een tropisch klimaat, parelwitte stranden, 15-20 knopen wind en gemiddelde watertemperatuur 29°C (in januari). Een kitesurfvakantie in Zanzibar is relaxed en toegankelijk voor iedereen van alle niveaus, ook als je nog nooit een kite vastgehouden hebt! Echt waar!

kitesurf vakantie zanzibar video

Wil jij er in januari 2017 ook bij zijn? Neem dan contact op.

Zanzibar, een waar kitesurfparadijs!

Het zijn Werelddeal Weken bij KLM! Bekijk KLM prijzen

Stel je eens voor: een tropisch klimaat, parelwitte stranden, 15-20 knopen wind en gemiddelde watertemperatuur 29°C (in januari). Een kitesurfvakantie in Zanzibar is relaxed en toegankelijk voor iedereen van alle niveaus, ook als je nog nooit een kite vastgehouden hebt! Echt waar!

Deze kitesurftrip naar Zanzibar wordt georganiseerd voor studenten, klanten, bekenden en vrienden van COREkitesurf. Sommige vakantiegangers zullen elkaar daarom al kennen, wat zal zorgen voor een ontspannen en gezellige sfeer. Naast kitesurfen is er zeker ook ruimte voor andere dingen. Denk hierbij aan groepsactiviteiten als een specerijentoer, een dolfijnexcursie, een bezoek aan Stowntown of een tocht naar Prison Island. Meestal overleggen en plannen we gezamenlijk een geschikt moment om dergelijke dingen te doen. Uitgangspunt van onze trip is in ieder geval dat iedereen zich plezierig voelt en kan genieten van een fijne ontspannen vakantie! 

Heeft dit je enthousiast gemaakt en wil je er in januari 2017 ook bij zijn? Neem dan vooral contact met ons op!

Kitesurfcondities

De locatie waar we kitesurfen is Paje, een gedeelte van de kust van het zuidoostelijke deel van Zanzibar. Paje ligt aan een lagoon en zo’n 1,5 tot 2 km vanaf het land ligt een rif. Het rif zorgt ervoor dat de golven breken en er nagenoeg vlak water is in de lagoon (zeker tijdens eb en vloed). Dit is ideaal voor beginners (die kunnen staan) en gevorderde freestylers. Op en bij het rif zijn fantastische golven voor de wave rijders onder ons! De wind is continue rond de 15-20 knopen, side on shore en neemt vaak iets toe aan het eind van de dag, tegen zonsondergang. De meest gebruikte kitematen zijn 9-13 meter voor de gemiddelde kiter.

{gallery}activiteiten/zanzibar/kitesurf vakantie zanzibar actie:96:60::{/gallery}

Kitesurfmateriaal en kitesurfles

Zoals jullie van ons gewend zijn, doen wij er alles aan om klanten van goed materiaal te voorzien. Zo zijn er extra kites in diverse maten zodat je niet langs de kant hoeft te staan als jouw eigen kite net te sterk of te licht is. Heb je helemaal geen eigen materiaal, of een set die niet compleet is, neem dan vooraf contact met ons op, dan zorgen wij hiervoor.
Tips en tricks krijgen jullie de hele vakantie gratis, of je nou wilt of niet! ;-) Bij kitecenter Zanzibar kun je een aantal kitesurflessen volgen totdat je de basis beheerst. Daarna helpen wij je graag verder, zodat je ten volste kunt genieten van deze prachtige sport tijdens je vakantie!

Accommodatie

We verblijven gezamenlijk in een ruim huis met diverse slaapkamers en badkamers. Er is een kok aanwezig die het ontbijt en de lunch verzorgt. Alle bedden zijn voorzien van een klamboe en uiteraard is er een koelkast zodat de frisdrankjes en biertjes koud blijven!
In overleg besluiten we of we 's avond uit eten gaan, zelf een BBQ aansteken of dat we onze kok vragen het avondeten te verzorgen.

{gallery}activiteiten/zanzibar/kitesurf vakantie zanzibar eten:96:60::{/gallery}

Periode en praktische informatie

Week 1: woensdag 4 januari t/m woensdag 11 januari

Week 2: woensdag 11 januari t/m woensdag 18 januari

Week 3: woensdag 18 januari t/m woensdag 25 januari (optioneel en alleen bij voldoende aanmeldingen)

JetairFly, ArkeFly en KLM zijn de handigste vliegmaatschappijen gezien de reistijd en verbinding. Iedereen die mee gaat ontvangt meer gedetailleerde informatie per e-mail.

KLM vliegt meerdere keren per dag. Bekijk de KLM prijzen

Tui vliegt iedere woensdag. Bekijk de Tui prijzen

Ben jij geïnteresseerd geraakt in dit avontuur? Neem dan gerust contact op voor de actuele beschikbaarheid en prijzen!

{gallery}activiteiten/zanzibar/zanzi ws:96:60::{/gallery}

Wil je de lokale bevolking in Paje steunen? Dat kan!

Omdat we ons steentje willen bijdragen, doneert COREkitesurf.nl ook dit jaar een mooi bedrag aan de basisschool in Paje. Daarnaast proberen we één koffer van 23 kg te vullen met artikelen die de kinderen op de lokale school goed kunnen gebruiken. Wil jij ook iets doneren (te denken aan lege schriften, papier, pennen, potloden, gummen, kleurpotloden, etuis en andere schoolbenodigdheden)? Laat het ons dan vooral weten!

{gallery}activiteiten/zanzibar/zanzibar school:96:60::{/gallery}

Customer ReviewsPlaats uw reviews
0 van 0 mensen vonden deze review nuttig
Voor herhaling vatbaar
  · 5 years ago.
Net terug uit een paradijs. Vooraf niet zo veel verwachtingen (kan het alleen maar meevallen) maar het ziet er echt zo uit als op de plaatjes; super witte stranden, azuurblauw, vlak water, vrijwel elke dag genoeg wind voor een 10m (en soms spijt gehad dat ik m'n 8m niet had meegenomen, hoewel ik die ook gewoon van bas had kunnen lenen). Het is de perfecte plek om het kitesurfen te leren of je skills te verbeteren. Hiervoor waren ook de nodige films beschikbaar en goede tips van bas. De sfeer in paje is heel relaxed, iedere dag eten op het strand en als je wilt kun je elke avond naar een leuk feestje. Het huis stond op een goede locatie, 50 meter lopen van het strand, voor dat stuk strand was het voor het kiten iets rustiger wat heel fijn was maar wilde je wat meer de drukte in of even lekkere koffie halen kon je een paar honderd meter naar rechts lopen. Beneden in het huis was een hele grote ruimte om je kite spullen op te bergen en alles te laten drogen. Ontbijt en lunch werd ter plekke in de keuken gemaakt en was erg lekker. Ik kon vooraf niemand van de mensen die er waren (zelfs bas niet) maar vanaf het eerste moment zat het goed, hele relaxte sfeer. Bas heeft alles zeer goed geregeld, we hoefden echt nergens over na te denken. Taxi stond klaar bij het vliegveld, geld kon zo gewisseld worden, van euro naar shilling of dollar en weer terug. Als je je eigen kite niet kon gebruiken vanwege teveel of te weinig wind had bas een aantal extra kites mee die je voor een zeer kleine vergoeding zo kon lenen. Er werden mooie foto's gemaakt, ook in het water. Kortom, de 8 dagen in paje waren omgevlogen (gelukkig bleef ik nog een weekje extra op zanzibar).
Was dit nuttig voor u?
0 van 0 mensen vonden deze review nuttig
Goed voor elkaar
  · 5 years ago.
Wij zaten in een ander hotel en hebben 1 nacht bij Bas mogen overnachten. Zoals we Bas kennen was alles goed voor elkaar. De accomodatie heeft uitzicht op zee zodat je vanaf het balkon kan zien hoe de condities zijn. Het is iets rustiger als de echte hotspot op Paje en dit is alleen maar beter. De hotspot ligt op 600mtr lopen en daar is het goed lounchen met een smoothie als er ff geen wind staat. Als je de winter wilt onderbreken met een top Kite vakantie inclusief professionele tips en tricks is dit een echte aanrader.
Was dit nuttig voor u?
0 van 0 mensen vonden deze review nuttig
Paradijselijke toestanden in Zanzibar
  · 5 years ago.
Echt waar, Zanzibar voelt als een paradijs, daar is niets aan gelogen. Met azuurblauw water en hagelwitte stranden is het alsof je op een bounty eiland terecht bent gekomen. Maar dan wel met de gezelligheid van een huis vol lieve mensen, steady wind en vlak water. De watertemperatuur maakt dat je dagenlang kunt kiten zonder ook maar een beetje kippenvel, terwijl het vlakke water ervoor zorgt dat je snel vooruitgang kunt boeken. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam en de sfeer in Paje is goed. De accommodatie was tamelijk tot zeer geniaal, pal aan het strand en van alle gemakken voorzien. Ik kan me niets negatiefs over de vakantie bedenken, hoewel je wel open minded moet zijn om ultiem te genieten. Ga niet naar Zanzibar om als een gestrande zeekoe langs de waterkant te liggen (hoewel dat ook wel eens lekker is), ga wel als je je wilt onderdompelen in een prachtige cultuur, je kunt aanpassingen aan 'the local way of things' en wilt genieten van de warmte van het bijzondere Paje.
Was dit nuttig voor u?
0 van 0 mensen vonden deze review nuttig
Zanzibas!
  · 5 years ago.
Je wordt s'ochtends wakker, je voelt de Safari's en de cocktails nog van de avond daarvoor. Je loopt om een uur of 8 naar het strand, de zon prikt als lekker in je ogen en de lokale kids komen je tegemoet en roepen blij papa dikkie!, papa dikkie! Een warm bad van vlak, azur blauw water ligt klaar. Ik als totale beginneling kreeg iedere ochtend geduldig doch streng les van Bas. Een paar uur kiten (kloten met een vlieger), een fan-tas-tisch ontbijt en een powernap om het slaap tekort op te vangen. We lopen rustig naar het dorp om een paar antieke Vespa's huren en relaxed langs de waterlijn naar "the rock" te rijden. Onder het genot van een koud biertje, een tafel vol verse vis, krab en kreeft genieten van het mooiste uitzicht van Zanzibar. Volgas terug, nog even snel de kites te lucht in voordat de Samosa's. Safari bier, cocktails en rennende krabben aan de beurt zijn. En dat dan 8 dagen lang.. :) Bas bedankt!
Was dit nuttig voor u?
0 van 0 mensen vonden deze review nuttig
jambooo!
  · 5 years ago.
Een groot huis met een koelkast vol koud bier waar iedere dag ook nog eens het ontbijt en de lunch voor je wordt klaargemaakt. Dit alles direct aan een kite spot met bad-warm water en iedere dag zon en wind. Beter wordt het echt niet. Bedankt Bas!
Was dit nuttig voor u?
Plaats uw reviews